Beställ
broschyr
×

Vilken bänkskiva ska man välja till sitt kök?

VILKEN BänkSKIVA SKA MAN VÄLJA TILL SITT KÖK?

Köksinspiration avlångt ljusgrått kök från Skandinaviska Shakerkök

Det finns en uppsjö av bänkskivor att välja mellan när man ska sätta finishen på sitt nya kök. Men vad bör man tänka på när det gäller material, design och hållbarhet? 

 

BÄNKSKIVOR I TRÄ

 Vi kan erbjuda våra egna bänkskivor i Ek eller Ask. Vanlig tjocklek brukar vara någonstans mellan 20 – 40 mm.  De är alltså tillverkade av hela brädor och inte hoplimmade stavar. Om du önskar kan du addera en bakkantslist. I exemplet ovan syns en 20 mm tjock bänkskiva i ek med en 70 mm hög bakkantslist. Den rostfria diskbänken från Franke matchar väl då den har samma tjocklek och samma höjd på stänkskyddet som ekskivans bakkantslist. 

Se gärna detta fina exempel på hur man kombinerat en bänkskiva i ek med en rostfri diskbänk: Sekelskifteskök i Majorna

Stenskivor

När det kommer till stenskivor arbetar vi med House Of Design.  De erbjuder allt från marmor och kvartskomposit till granit, keramik och terrazzo. Processen är smidig, du kan själv få en prisuppgift på deras hemsida med hjälp av en priskalkylator. Efter att köket är monterat, kommer deras tekniker och mäter upp för bänkskivan så att den sedan passar perfekt. När allt är färdigt levererar och monterar de bänkskivan åt dig. Enkelt och smidigt!