Beställ
broschyr
×

Samtida kök

Samtida Kök

Ett modernt träkök

Detta kök är tillverkat för oss som älskar shakerfilosofin om ärlighet, funktion och enkelhet, men vill ha ett modernare utseende. Precis som våra andra kök är detta kök tillverkat av endast naturliga material som massivt trä, och linolja. När vi designade Samtida kök tänkte vi på oss som bor i hus från ungefär samma tidsperiod som Samtida konst. Designat för att vara hållbart och med både funktionalitet och stil i åtanke.  Skåpen byggs av massiv furu i stommarna och massiva ek-fronter. Till det; en innanförliggande sockel, släta luckor och medföljande krönlist. Tillsammans med värmen och skönheten i gyllenbrun, oljad ek blir det en harmonisk kombination. Ge det lite kärlek med linoljefernissa vid behov så håller det i generationer. Köket ger dig möjligheter att välja till det du vill ha i ett modernt kök som träskåp för inbyggnad av diskmaskin, kyl och frys, spis med mera. Det finns även ett stort utbud av lådinsatser, bestickinsatser, kryddhållare och knivblock. Som vanligt är allt tillverkat av våra skickliga hantverkare, vilket säkerställer att varje detalj är perfekt utformad.  

MODERNT. STILRENT. FUNKTIONELLT.

 

Får det lov att vara ett modernt designat träkök? Utseendet måste vara tilltalande, när det kommer till kök, men hållbarheten och funktionerna är lika viktiga.

Köket är hemmets viktigaste rum. Det är där du landar efter en lång arbetsdag. Det är i köket du lagar mat tillsammans med familj och vänner. Här tillbringar du många timmar. Att planera ett kök kräver omtanke. Kvalitet är A och O. Vi tror på att riktigt trä och god köksdesign är en förutsättning för att ditt kök ska kännas harmoniskt och hålla länge. Ett modernt träkök uppfyller dessa krav.

Samtids-luckan

 

Köksluckorna byggs i massiv ek och är oljad med linolja. Gångjärnen syns inte när luckan är stängd, de sitter innanför skåpen och ger ett modernt, sömlöst intryck.

Ekens nyanser och struktur är därför bibehållen och skvallrar om det goda hantverket som ligger bakom. Det är inget som kan upplevas vid köp av kök tillverkat av fanér.

Oljan skyddar eken och ger du köket kärlek i form av linoljefernissa vid behov kommer det att hålla i generationer.

Sockel

 

Sockeln till våra Samtida kök är rak och innanförliggande.

Linolja

 
Vi oljar våra samtida kök linolja. Den olja som vi använder skyddar köket mot smuts och fett och är tillverkad av SELDER & CO. Linolja är känslig för basiska ämnen. Därför ska man undvika rengöringsmedel med pH över 7 (till exempel ska såpa undvikas). Syror är OK, men inte basiska/alkaliska ämnen eftersom de löser upp linoljan. Skåpen är relativt blanka när de är nyoljade, för att sedan mattas ner under de första månaderna. Då kan du behöva fylla på olja för ökat skydd, så håller ditt kök längre.

Ek och furu

 

Vi bygger våra kök i massivt trä. Till våra samtida kök använder massiv ek i fronter och luckor, och kvistfri furu i stommarna. Det är ett makalöst vackert material som håller i generationer.

Massivträ är en bra affär  räknat över sin livslängd, för både dig och miljön. Så om du vill ha ett riktigt träkök har vi köket för dig.

HELT INTEGRERADE, HALVT INTEGRERADE ELLER FRISTÅENDE VITVAROR


Integrerade vitvaror? Javisst! Det är möjligt att integrera dina vitvaror med våra skåp. Diskmaskinen är absolut vanligast att integrera. Av oss kan du köpa en front som består utav en ram och en lucka. Luckan du monterar fast på diskmaskinens egen lucka. Det är även vanligt att våra kunder vill integrera kyl och frys om man inte vill ha dessa fristående. Antingen kan du välja ett skåp där du ställer in din kyl och frys, men där vitvarans egen dörr är synlig. Eller så  kan du välja att integrera även dörren, om du köper en kyl och frys med möjlighet till detta. Det finns två olika sätt att montera en skåpsdörr på en kyl och frys, med glidskenor eller “dörr-på-dörr”.  Det andra alternativet blir stabilare i och med att man monterar dörrarna direkt mot varandra. Det finns även skåp för att integrera ugn och mikro, men för dessa två vitvaror blir vitvarans egna front synlig.

DET SKA VARA SNYGGT OCH PRAKTISKT ATT KÄLLSORTERA

I alla våra vaskskåp ingår det rostfria sorteringskärl. Antalet kärl varierar beroende vilken storlek på vaskskåp du väljer. Källsorteringen är gjord av rostfritt stål i en massiv trälåda på utdragsskenor. Detta gör det både praktiskt, enkelt och snyggt att källsortera.

Moderna lådor


Lådorna i våra moderna träkök är monterade på skenor från världsledande Blum. De går att dra ut hela lådans längd, och de är mjukstängande. Det går att få utdragslådor innanför skåpsluckorna, så att du lätt kommer åt allt i skåpen. Och i våra hörnskåp finns moderna utdragbara hyllplan. Våra lådor kan även fås med bestickinsatser.

Modulsystem och skräddarsytt


Våra kök är baserade på ett modulsystem med stor variation. Om modulerna ändå inte räcker till och det behövs specialanpassningar, fixar vi det också.

Här hittar du vår köksplanerare.