Beställ
broschyr
×

Så går det till

Skandinaviska Shakerkök – Guide

ATT BESTÄLLA KÖK

Så går det till

Att köpa kök är ofta en lång process. Det är mycket att tänka igenom, och många detaljer som kräver omtanke.

Nedan följer en kort beskrivning av hur en köksbeställning kan gå till, från idé till färdigt kök.

Planera ditt kök hos Skandinaviska Shakerkök

1. Mäta och planera

 

Börja med att mäta upp rummet där du vill att ditt kök ska monteras. Mät även fönster och dörrar samt deras placering. Om du är osäker – använd en lasermätare eller ta hjälp av en hantverkare. Rita sedan upp ditt kök med hjälp av vår köksplanerare här på vår hemsida.

2. Vad kostar det?

 

Med hjälp av ritprogrammet tas en första ritning fram. Du får nu ett ungefärligt pris på vad ditt nya kök kommer kosta. (Ett normalstort kök kostar vanligtvis omkring 150 000 kr, exkl. bänkskivor och vitvaror.)

3. Förfina detaljer

 

Tillsammans förbättrar vi din köksritning. Vi går tillsammans igenom detaljerna och dubbelkollar så att allt blir rätt. Vi stämmer av via mail, telefon, eller ett fysiskt möte i vårt showroom i Malmö. När allt är färdigt får du en slutgiltig offert.

Kök i massivt trä

4. Snickeriet gör sitt

 

Ditt kök tillverkas nu på snickeriet i Litauen. Trämaterialet förfinas – sågas, limmas och hyvlas – för att sedan byggas ihop. Sedan handmålas allt med linoljefärg. Efter 8-12 veckor är ditt kök klart för leverans. Vi bjuder på frakten inom fastlands-Sverige för alla beställningar över 100 000 kr.

Köksinspiration utdragslåda ljusgrått kök Skandinaviska Shakerkök

5. Montering

 

Köket monteras, antingen av dig själv, eller av skickliga hantverkare (köksskåpen levereras ihopsatta, med luckor och lådor på plats). Vi tillhandahåller två informationsfilmer och en skriftlig monteringsanvisning. Vi finns även tillgängliga för frågor och råd.

Grått kök från Skandinaviska Shakerkök

6. Färdigt!

Du kan nu njuta av ditt kök och uppleva hur det med tiden åldras på ett vackert sätt. Du kan tryggt lämna det i arv till kommande generationer. Vi lämnar 5 års full garanti på hela köket, om något oförutsett skulle hända.

BESTÄLLNINGSPROCESSEN

Så beställer du kök. En film som förklarar beställningsprocessen.

HUR DU MONTERAR ETT MASSIVT TRÄKÖK

Köket monteras, antingen av dig själv, eller av skickliga hantverkare (köksskåpen levereras ihopsatta, med luckor och lådor på plats). Vi tillhandahåller två informationsfilmer och en skriftlig monteringsanvisning. Vi finns även tillgängliga för frågor och råd. Nedan kan du se en film som tar upp några av momenten som förekommer vid monteringen av ett shakerkök.

Hantverk Skandinaviska Shakerkök

Tillverkning med hög finish

Våra moderna träkök är inspirerade av shakerrörelsen på flera plan. Köksdesign byggd på filosofin om ärlighet, funktion, och enkelhet. Dessa ledord förklarar varför vi bygger våra kök för hand och i massivt trä, istället för att använda spånskivor.

Vi vill, liksom shakersnickarna, att möblerna ska ha hög hantverksmässig kvalitet, i kombination med bra funktion.

Våra kök byggs på två mindre familjeägda snickerier i Litauen. Snickerierna är noga utvalda: Dels för sin hantverksskicklighet, dels för sin förståelse för detaljerna. Bådadera är oerhört viktigt för att ett shakerkök ska bli riktigt bra.

Leverans Skandinaviska Shakerkök

Leverans

Vi bjuder på transporten av ditt kök. (Gäller alla leveranser inom Sverige för kök över 100 000 kr.)

Om du beställt bänkskivor i trä så levereras de tillsammans med köket. Övriga tillbehör – (vitvaror, blandare) t ex stenskivor och rostfria diskbänkar (med mera) – levereras för sig.

Garanti Skandinaviska Shakerkök

Garanti

Alla våra kök säljs med 5 års full garanti. Läs mer om detta här: Garanti och Tillverkningsinfo

Läs även våra 15 viktiga tips till dig som planerar ett nytt kök