Beställ
broschyr
×

1920-talskök

1920-TALSKÖK

Sekelskifteskök

Förutom shakerkök har vi 1920-talskök. Vissa kunder efterfrågar kök till deras bostäder från sekelskiftet och årtiondena därefter som 1910 och 1920-tal. Tiden då “stenstäderna” växte fram i Sverige. Hur ser då ett sekelskifteskök eller ett 1920-talskök ut? Kring sekelskiftet fanns det egentligen inga typiska köksmöbler. De mer välbeställda hade kanske en porslinsho, en AGA-spis och ett stort skåp för tallrikar mm. Man byggde fortfarande skåpen i massivt trä och målade med linoljefärg. Runt 1920-talet började man ta till mer moderna material som plywood som gav stabilitet i luckorna. Då  började man också med rostfria diskbänkar. Fortfarande målade man skåpen med linoljefärg. 

Undrar du hur du ska inreda ditt sekelskifteskök eller ditt 1920-talskök? Om du vill vara tidstypisk utan att få en replika? Då kanske våra 1920-talskök är något för dig?

 

Vi älskar shakerskåpens rena stramhet och har utgått ifrån den när vi tog fram vårt 1920-talskök. Vi har låtit oss influeras av kök från sekelskiftet och 1920-talet och därför lagt till lite mer form och utsmyckning. Vi tycker de passar utmärkt i bostäder från sekelskiftet och fram till 1920-talet. 

1920-TALSKÖKSLUCKAN

Precis som shakerluckan består 1920-talsluckan av fem delar: Fyra delar till ramen och en “spegel” i mitten. Luckan är profilerad (konkav) som en gammeldags taklist, en sk hålkärlslist. Krönlisten har samma form.

Munblåst glas ger liv till köket

I vårt showroom har vi satt in återvunnet munblåst glas i luckorna. Det ger vackert liv åt sakerna i skåpet. Det går bra att beställa skåp med träspegel, modernt glas eller “tomt”skåp utan glas om ni också har tillgång till munblåst glas som ni vill återvinna. Man kan välja till spotlights inne i vitrinskåpet.

Detaljerna

Vi strävar efter att bara använda naturmaterial i våra kök. Källsorteringen är gjord av rostfritt stål i en massiv trälåda på utdragsskenor.


På de sidor som syns har vi vackra speglar. Till skillnad från shakerköken så har även de större utdragslådorna speglar för att matcha sidopanelerna och luckorna.

Vill du veta mer om våra kök?

1920-talskök väggskåp Skandinaviska Shakerkök

Redo för att börja planera ditt drömkök?
Här hittar du vår köksplanerare:

Pil upp Skandinaviska Shakerkök