fbpx
Beställ
broschyr
×

1920-talskök

1920-TALSKÖK

Vi älskar shakerskåpens rena stramhet, men en del kunder frågar efter rundade profiler på luckorna. Därför har vi nu tagit fram en serie som utgår från den strama shakerestetiken, men samtidigt flirtar med 1920-talet.

Vi bygger alltid kök för hand av massivt trä och handmålar med linoljefärg. Inga spånskivor eller mdf någonstans. Det gäller även våra vackra 20-talskök. Förutom rundade profiler vid speglarna så är skåpstommarna smäckrare och det finns vackra speglar på täcksidorna. En annan skillnad är innanförliggande sockel. Vi tycker att vitrinskåp över vaskskåpet ger pricken över i. I vårt showroom har vi satt in återvunnet handblåst glas i luckorna. Det går bra att beställa skåp utan glas om ni också har tillgång till handblåst glas som ni vill återvinna.

1920-TALSLUCKAN

Precis som shakerluckan består 1920-talsluckan av fem delar: Fyra delar till ramen och en “spegel” i mitten. Luckan är profilerad (konkav) som en gammeldags taklist, en sk hålkärlslist. Krönlisten har samma form.

Handblåst glas ger liv till köket

I vårt showroom har vi satt in återvunnet handblåst glas i luckorna. Det ger vackert liv åt sakerna i skåpet. Det går bra att beställa skåp med träspegel, modernt glas eller “tomt”. Om ni också har tillgång till handblåst glas som ni vill återvinna. Man kan välja till spotlights inne i vitrinskåpet.

Naturliga och hållbart

Vi strävar efter att bara använda naturmaterial i våra kök. Källsorteringen är gjord av rostfritt stål i en massiv trälåda på utdragsskenor. På de sidor som syns har vi vackra speglar.

Vill du veta mer om våra kök?

Är du inspirerad och redo för att börja planera upp ditt drömkök? Här hittar du vårt ritprogram: