fbpx
Beställ
broschyr
×

Detaljer & Tillval

Detaljer & TILLVAL

Våra kök är modulbaserade men köken blir alltid unika efter kundens egna val. Här nedan presenterar vi några av de val som du kan göra till ditt kök. Vilka beslag passar dig bäst? Även val av bänkskiva är betydande för kökets helhet. Och vilken färg föredrar du på köket? Även om det går att måla om våra kök utan problem så kan det vara värt att tänka igenom färgvalet en extra gång. Och kanske vill du ha vitoljade insidor för en ljusare look? Och varför inte lägga till en lådinsats för bättre ordning bland besticken!

- Färg och olja

EGEt FÄRGVAL

Våra kök målas för hand med pensel i snickeriet. Vi använder linoljefärg, tillverkad av SELDER & CO. Färgskalan i shakerkök är hämtad ur shakerrörelsens kärlek till naturen. Shakeranhängarna gjorde sina färger av olika leror, vilket inspirerat dagens färgpaletter.

Vi har valt ut sju baskulörer som alla stämmer bra överens med shakerestetiken. Du kan även välja en egen kulör av valfri NCS-kod mot en mindre extrakostnad.

Våra baskulörer hittar du på den här sidan: VÅRA KÖK

VITOLJADE INSIDOR​

Våra skåp oljas med linolja. Men om du önskar ett ljusare utseende så kan du välja till vitoljade insidor. Meddela oss i slutskedet av din beställning så ordnar vi detta!

- PRICKEN ÖVER I

Knoppar & Handtag

Vi erbjuder våra egna träknoppar i Ask samt Ek.

De finns i storlekarna 27 och 32 mm.

Önskas andra typ av beslag så hjälper vi såklart till med det, det är ett val som vi brukar vänta med till slutet av beställningsprocessen.

OBS – Vi säljer enbart våra knoppar tillsammans med köken.

BÄNKSKIVOR

Vi kan erbjuda vår egen bänkskiva i ek. Vanlig tjocklek brukar vara någonstans mellan 20 – 40 mm. 

De tillverkar av hela brädor och alltså inte hoplimmade stavar.

Önskas någon annan typ av bänkskiva hjälper vi till med det. 

- LÅDINREDNING OCH ÖVRIGT

Bestickinsats

Ordning och reda i lådorna! Våra bestickinsatser är inte bara snygga – utan praktiska också!  Investera i en liten handdammsugare så kan du enkelt ta bort eventuella smulor som ramlat ner i lådan när det behövs. För att lägga till en bestickinsats i ritprogrammet, klicka på ett bänkskåp, gå till den fjärde fliken i menyn till vänster som heter “Anpassningar”. Klicka sedan i “Bestickinsats”. I slutprocessen av din köksbeställning väljer du exakt vilken bestickinsats du vill ha.

Knivblock

Knivinsats gör att knivarna ligger stadigt och skyddat i lådan och du slipper lägga alla på varandra i en hög och taffat famla efter brödkniven på morgonen. Den är snygg, praktiskt och det finns plats för många olika knivar! För att lägga till ett knivblock i ritprogrammet, klicka på ett bänkskåp, gå till den fjärde fliken i menyn till vänster som heter “Anpassningar”. Klicka sedan i “Bestickinsats”. Meddela oss sedan att det är ett knivblock du vill ha i just det bänkskåpet då knivblocken inte finns att lägga till i ritprogrammet.

Kryddinsats "Spicy Waves"

Lägg till vår vackra, böljande kryddinsats och få ordning i kryddlådan en gång för alla! För att lägga till en kryddinsats i ritprogrammet, klicka på ett bänkskåp, gå till den fjärde fliken i menyn till vänster som heter “Anpassningar”. Klicka sedan i “Bestickinsats”. Meddela oss sedan att det är en kryddinsats du vill i just det bänkskåpet ha då kryddinsatserna inte finns att lägga till i ritprogrammet.

Tallrikspinnar

Lägg till våra tallrikspinnar för att hålla tallrikarna på plats i utdragslådan. För att lägga till våra tallrikspinnar i ritprogrammet, klicka på ett bänkskåp, gå till den fjärde fliken i menyn till vänster som heter “Anpassningar”. Klicka sedan i “Bestickinsats”. Meddela oss sedan att det är tallrikspinnar du vill ha i just det bänkskåpet då denna insats inte finns att lägga till i ritprogrammet.

Knoppar

27  mm eller 32 mm i Ask eller Ek

Vi erbjuder våra egna knoppar i Ask och Ek i 27 mm och 32 mm. Antingen kan du få dem träerna, oljade med linolja eller målade i samma kulör som köket. Knopparna säljs endast ihop med köken.

BELYSNING

Infällda spottar som underlättar matlagningen. Praktiskt med belysning precis där du behöver den! För att lägga till spotlights under dina överskåp i ritprogrammet: klicka på ett överskåp, gå till den tredje fliken i menyn till vänster som heter “Tillval”. Klicka sedan i “Spotlight”. 

Tips vid montering av spotlights – Be montören lämna en extra bit sladd som trycks in ovanför lampan. När lampan behöver bytas ut så kan man då enkelt klippa av sladden just vid lampan och fästa den nya där sladden är avklippt. Då är det bra att man inte kapat den allt för kort från början.

UTDRAGSHYLLA I HÖRNSKÅP

I våra hörnskåp kan du ha vanliga hyllplan, men varför inte välja en utdragshylla istället så kommer du smidigt åt kastrullerna längst in också? Våra hörnskåp hittar du i ritprogrammet under Kökssnickerier -> Bänkskåp 590 mm Hörnskåp. Där hittar du både hörnskåp med hyllplan och de utan. De som inte har några hyllplan har en utdragshylla istället. 

KÄLLSORTERING

Rostfria kärl för källsortering ingår i alla våra vaskskåp. Eftersom vi inte gillar plast så har vi tagit fram våra egna kärl för att matcha vår filosofi kring material och hållbarhet.

- Övriga önskemål?

Våra kök är baserade på ett modulsystem – men det går att anpassa så att det blir skräddarsytt efter dina behov och önskemål för en platsbyggd känsla.

Här kan du se våra moduler och deras mått: MODULERNA

I ritprogrammet ser du också måtten på de skåp du dragit in i din ritning. 

Okej, då kör vi! Här hittar du vårt ritprogram:

Vill du ha vår broschyr hem i brevlådan?