Beställ
broschyr
×

Detaljer & Tillval

Detaljer och Tillval

Våra kök är modulbaserade men köken blir alltid unika efter kundens egna val. Här nedan presenterar vi några av de val som du kan göra till ditt kök. Vilka beslag passar dig bäst? Även val av bänkskiva är betydande för kökets helhet. Och vilken färg föredrar du på köket? Visserligen går det att måla om ett kök målat med linoljefärg utan problem så kan det vara värt att tänka igenom färgvalet en extra gång. Och kanske vill du ha vitoljade insidor för ett ljusare utseende? Och varför inte lägga till en lådinsats för att få bättre ordning bland besticken!

- Linoljefärg och linolja

Linoljefärg Skandinaviska Shakerkök

EGEt FÄRGVAL

Våra kök målas för hand med linoljefärg. Vi använder linoljefärg, tillverkad av SELDER & CO. Färgskalan i shakerkök är hämtad ur shakerrörelsens kärlek till naturen. Shakeranhängarna gjorde sina färger av olika leror, vilket inspirerat dagens färgpaletter. Vi tycker att det är otroligt vackert att man anar penseldragen med linoljefärg på sina köksluckor.

Vi har valt ut sju baskulörer som alla stämmer bra överens med shakerestetiken. Du kan även välja en egen kulör i form av en officiell färgkod mot en mindre extrakostnad.

Våra baskulörer hittar du på den här sidan: VÅRA KÖK

Vitoljade insidor utdragslåda Skandinaviska Shakerkök

VITOLJADE INSIDOR​

Våra skåp oljas med linolja på insidan, men om du önskar ett ljusare utseende så kan du välja till vitoljade insidor mot en mindre extra kostnad. Meddela oss i slutskedet av din beställning så ordnar vi detta!

- Beslag och bänkskivor

Beslag Skandinaviska Shakerkök

Knoppar & Handtag

Vi erbjuder våra egna träknoppar i Ask och Ek i 27 mm och 32 mm. Antingen kan du få dem träerna, oljade med linolja eller målade i samma kulör som köket. Knopparna säljs endast ihop med köken. Önskar du inte träknoppar till ditt kök så rekommenderar vi att du kollar sortimentet hos Beslag Design och sedan meddelar oss vilka handtag/knoppar du önskar till ditt kök så förborrar vi för dem. 

Bänkskiva i Ek från Skandinaviska Shakerkök

BÄNKSKIVOR

Vi kan erbjuda vår egen bänkskiva i ek. Vanlig tjocklek brukar vara någonstans mellan 20 – 40 mm.  De är alltså tillverkade av hela brädor och inte hoplimmade stavar.

Önskas någon annan typ av bänkskiva hjälper vi till med det. När det kommer till stenskivor arbetar vi med House Of Design – De har en priskalkylator på sin hemsida där du kan få en uppfattning om prisbild. 

- LÅDINREDNING OCH ÖVRIGT

Köksinspiration bestickinsats från Skandinaviska Shakerkök 4

Bestickinsats

Skapa ordning och reda i lådorna! Våra bestickinsatser är inte bara snygga – utan praktiska också!  Investera i en liten handdammsugare så kan du enkelt ta bort eventuella smulor som ramlat ner i lådan när det behövs. För att lägga till en bestickinsats i ritprogrammet, klicka på ett bänkskåp, gå till den fjärde fliken i menyn till vänster som heter “Anpassningar”. Klicka sedan i “Bestickinsats”. I slutprocessen av din köksbeställning väljer du vilken bestickinsats du vill ha, då exakt val av lådinsats inte går att göra i ritprogrammet.

Lådinredning Kryddinsats från Skandinaviska Shakerkök 2

Knivblock

Ett knivblock gör att knivarna ligger stadigt och skyddat i lådan och du slipper lägga alla på varandra i en hög och tafatt famla efter brödkniven på morgonen. Den är snygg, praktiskt och det finns plats för många olika knivar! För att lägga till ett knivblock i ritprogrammet, klicka på ett bänkskåp, gå till den fjärde fliken i menyn till vänster som heter “Anpassningar”. Klicka sedan i “Bestickinsats”. Meddela oss sedan att det är ett knivblock du vill ha i just det bänkskåpet, då ett exakt val av lådinsats inte kan göras i ritprogrammet.

Lådinredning Kryddinsats från Skandinaviska Shakerkök

Kryddvågor

Lägg till vår vackra, böljande lådinsats för kryddor och få ordning bland kryddorna en gång för alla! För att lägga till en kryddinsats i ritprogrammet, klicka på ett bänkskåp, gå till den fjärde fliken i menyn till vänster som heter “Anpassningar”. Klicka sedan i “Bestickinsats”. Meddela oss sedan att det är en kryddinsats du vill ha i just det bänkskåpet, då ett exakt val av lådinsats inte kan göras i ritprogrammet.

Lådinsats Tallrikspinnar från Skandinaviska Shakerkök

Tallrikspinnar

Lägg till våra tallrikspinnar för att hålla tallrikarna på plats i utdragslådan. För att lägga till våra tallrikspinnar i ritprogrammet, klicka på ett bänkskåp, gå till den fjärde fliken i menyn till vänster som heter “Anpassningar”. Klicka sedan i “Bestickinsats”. Meddela oss sedan att det är tallrikspinnar du vill ha i just det bänkskåpet, då ett exakt val av lådinsats inte kan göras i ritprogrammet.

Krönlist

Krönlisterna i shakerköken sitter antingen fastmonterade på varje väggskåp eller så kommer de som en lös “bräda” så att de “ramar in” flera skåp.

 

Om du ska ha skåp med takanslutning, allstå skåp upp till taket så gör vi krönlisten som en smal list som fästs efter att väggskåpen monterats så att glipan mellan tak och skåp döljs. För betraktaren ser listen likadan ut efter montage. En krönlist som är 20 mm hög och 15 mm utstående.

I 1920-talsköken är krönlisten en 70 mm hög så kallad hålkälslist (gammeldags taklist) som ramar in flera väggskåp.

Spotlights väggskåp Skandinaviska Shakerkök

BELYSNING

Vi rekommenderar infällda spottar som arbetsbelysning. (underlättar matlagningen). Praktiskt med belysning precis där du behöver den! För att lägga till spotlights under dina överskåp i ritprogrammet: klicka på ett överskåp, gå till den tredje fliken i menyn till vänster som heter “Tillval”. Klicka sedan i “Spotlight”. 

Tips vid montering av spotlights – Be montören lämna en extra bit sladd som trycks in ovanför lampan. När lampan behöver bytas ut så kan man då enkelt klippa av sladden just vid lampan och fästa den nya där sladden är avklippt. Då är det bra att man inte kapat den allt för kort från början.

Köksinspiration hörnskåp karusell utdragshylla i Ljusgrönt kök i Ekobyn från Skandinaviska Shakerkök

UTDRAGSHYLLA I HÖRNSKÅP

I våra hörnskåp kan du ha vanliga fasta hyllplan, men varför inte välja en utdragshylla istället så kommer du smidigt åt kastrullerna längst in också? Våra hörnskåp hittar du i ritprogrammet under Kökssnickerier -> Bänkskåp 590 mm Hörnskåp. Där hittar du både hörnskåp med hyllplan och de utan. De som inte har några hyllplan har alltså en utdragshylla istället.

Källsortering plåtkärl Skandinaviska Shakerkök

KÄLLSORTERING

Rostfria stålkärl för källsortering ingår i alla våra vaskskåp. Eftersom vi inte gillar plast så har vi tagit fram våra egna kärl för att matcha vår filosofi kring material och hållbarhet. Ett snyggt och hållbart sätt att sköta källsorteringen.

- Övriga önskemål?

Våra kök är baserade på ett modulsystem – men det går att anpassa så att det blir skräddarsytt efter dina behov och önskemål för en platsbyggd känsla.

Här kan du se våra moduler och deras mått: MODULERNA

I ritprogrammet ser du också måtten på de skåp du dragit in i din ritning. 

Hantverk Skandinaviska Shakerkök

Okej, då kör vi! Här hittar du vår köksplanerare:

Vill du ha vår broschyr hem i brevlådan?