Beställ
broschyr
×

Detaljer & Tillval

Detaljer och Tillval

Våra kök är modulbaserade men köken blir alltid unika efter kundens egna val. Här nedan presenterar vi några av de val som du kan göra till ditt kök. Vilka beslag passar dig bäst? Även val av bänkskiva är betydande för kökets helhet. Och vilken färg föredrar du på köket? Visserligen går det att måla om ett kök målat med linoljefärg utan problem så kan det vara värt att tänka igenom färgvalet en extra gång. Och kanske vill du ha vitoljade insidor för ett ljusare utseende? Och varför inte lägga till en lådinsats för att få bättre ordning bland besticken!

Välj bland våra baskulörer

Våra kök målas för hand med linoljefärg. Vi använder linoljefärg, tillverkad av SELDER & CO. Färgskalan i shakerkök är hämtad ur shakerrörelsens kärlek till naturen. Shakeranhängarna gjorde sina färger av olika leror, vilket inspirerat dagens färgpaletter. Vi tycker att det är otroligt vackert att man anar penseldragen med linoljefärg på sina köksluckor.

Vi har valt ut sju baskulörer som alla stämmer bra överens med shakerestetiken. 

EGEt FÄRGVAL

Du kan välja en egen kulör i form av en officiell färgkod mot en mindre extrakostnad.

Vitoljade insidor

Våra skåp oljas med linolja på insidan, men om du önskar ett ljusare utseende så kan du välja till vitoljade insidor mot en mindre extra kostnad. Meddela oss i slutskedet av din beställning så ordnar vi detta!

Knoppar & Handtag

Vi erbjuder våra egna träknoppar i Ask och Ek i 27 mm och 32 mm. Antingen kan du få dem träerna, oljade med linolja eller målade i samma kulör som köket. Knopparna säljs endast ihop med köken. Önskar du inte träknoppar till ditt kök så rekommenderar vi att du kollar sortimentet hos Beslag Design och sedan meddelar oss vilka handtag/knoppar du önskar till ditt kök så förborrar vi för dem.

Retro ugn Gult Shakerkök från Skandinaviska Shakerkök

Bänkskivor

Vi kan erbjuda vår egen bänkskiva i ek. Vanlig tjocklek brukar vara någonstans mellan 20 – 40 mm.  De är alltså tillverkade av hela brädor och inte hoplimmade stavar. Önskas någon annan typ av bänkskiva hjälper vi till med det. När det kommer till stenskivor arbetar vi med House Of Design – De har en priskalkylator på sin hemsida där du kan få en uppfattning om prisbild.

Lådinredning & Bestickinsatser

Skapa ordning och reda i lådorna! Våra bestickinsatser är inte bara snygga – utan praktiska också!  Investera i en liten handdammsugare så kan du enkelt ta bort eventuella smulor som ramlat ner i lådan när det behövs. För att lägga till en bestickinsats i ritprogrammet, klicka på ett bänkskåp, gå till den fjärde fliken i menyn till vänster som heter “Anpassningar”. Klicka sedan i “Bestickinsats”. I slutprocessen av din köksbeställning väljer du vilken bestickinsats du vill ha, då exakt val av lådinsats inte går att göra i ritprogrammet.

Knivblock

Ett knivblock gör att knivarna ligger stadigt och skyddat i lådan och du slipper lägga alla på varandra i en hög och tafatt famla efter brödkniven på morgonen. Den är snygg, praktiskt och det finns plats för många olika knivar! För att lägga till ett knivblock i ritprogrammet, klicka på ett bänkskåp, gå till den fjärde fliken i menyn till vänster som heter “Anpassningar”. Klicka sedan i “Bestickinsats”. Meddela oss sedan att det är ett knivblock du vill ha i just det bänkskåpet, då ett exakt val av lådinsats inte kan göras i ritprogrammet.

Kryddinsats

Lägg till vår vackra, smarta lådinsats för kryddor och få ordning bland kryddorna en gång för alla! För att lägga till en kryddinsats i ritprogrammet, klicka på ett bänkskåp, gå till den fjärde fliken i menyn till vänster som heter “Anpassningar”. Klicka sedan i “Bestickinsats”. Meddela oss sedan att det är en kryddinsats du vill ha i just det bänkskåpet, då ett exakt val av lådinsats inte kan göras i ritprogrammet.

Krönlist

Krönlisterna i shakerköken sitter antingen fastmonterade på varje väggskåp eller så kommer de som en lös “bräda” så att de “ramar in” flera skåp. Om du ska ha skåp med takanslutning, allstå skåp upp till taket så gör vi krönlisten som en smal list som fästs efter att väggskåpen monterats så att glipan mellan tak och skåp döljs. För betraktaren ser listen likadan ut efter montage. En krönlist som är 20 mm hög och 15 mm utstående. I 1920-talsköken är krönlisten en 70 mm hög så kallad hålkälslist (gammeldags taklist) som ramar in flera väggskåp.

Belysning

Vi rekommenderar infällda spottar som arbetsbelysning. (underlättar matlagningen). Praktiskt med belysning precis där du behöver den! För att lägga till spotlights under dina överskåp i ritprogrammet: klicka på ett överskåp, gå till den tredje fliken i menyn till vänster som heter “Tillval”. Klicka sedan i “Spotlight”.  Tips vid montering av spotlights – Be montören lämna en extra bit sladd som trycks in ovanför lampan. När lampan behöver bytas ut så kan man då enkelt klippa av sladden just vid lampan och fästa den nya där sladden är avklippt. Då är det bra att man inte kapat den allt för kort från början.

UTDRAGSHYLLA I HÖRNSKÅP

I våra hörnskåp kan du ha vanliga fasta hyllplan, men varför inte välja en utdragshylla istället så kommer du smidigt åt kastrullerna längst in också? Våra hörnskåp hittar du i ritprogrammet under Kökssnickerier -> Bänkskåp 590 mm Hörnskåp. Där hittar du både hörnskåp med hyllplan och de utan. De som inte har några hyllplan har alltså en utdragshylla istället.
Hörnskåp Kvarnby

KÄLLSORTERING

Rostfria stålkärl för källsortering ingår i alla våra vaskskåp. Eftersom vi inte gillar plast så har vi tagit fram våra egna kärl för att matcha vår filosofi kring material och hållbarhet. Ett snyggt och hållbart sätt att sköta källsorteringen.

Mobil köksö

Vår mobila köksö är perfekt för de stunder du behöver mer yta för att laga mat. Och när den inte används kan den enkelt flyttas bort. Måtten kan du själv ändra. Och om du vill ha hjul eller inte. Antalet lådor beror på vilken storlek du önskar på köksön. Och för dig som önskar en rejäl bänkskiva, likt på en gammal slaktarbänk, så går det bra att välja det också! Då kan du skära och hacka direkt på bänkskivan.
Spana in den redan idag i vår köksplanerare! Där kan du ändra storlek efter dina behov och önskemål.

Övriga önskemål?

Våra kök är baserade på ett modulsystem – men det går att anpassa så att det blir skräddarsytt efter dina behov och önskemål för en platsbyggd känsla. Här kan du se våra moduler och deras mått: MODULERNA I ritprogrammet ser du också måtten på de skåp du dragit in i din ritning.
Hantverk Skandinaviska Shakerkök

Okej, då kör vi!

Här hittar du vår köksplanerare:

Psst...

Vill du få vår broschyr hem i brevlådan, helt gratis?