Beställ
broschyr
×

Våra kök

VÅRA KÖK

shakerkök, 1920-talskök och samtida kök

Får det lov att vara ett träkök?    Vi menar att köket är hemmets viktigaste rum. Det är där du landar efter en lång arbetsdag. Det är i köket du lagar mat tillsammans med familj och vänner. Här tillbringar du många timmar. Att planera ett kök kräver omtanke. Kvalitet är A och O. Vi tror på att riktigt trä och god kökdesign är en förutsättning för att ditt kök ska kännas harmoniskt och hålla länge. Ett modernt träkök uppfyller dessa krav.   Hur ska man då välja kök? Vill du ha ett platsbyggt shakerkök eller ett 20-tals kök? Eller ett modernt kök för ett samtida hem? Du kanske bor i ett äldre hus eller i en lägenhet från sekelskiftet eller senare. Eller i ett mer modernt hem, kanske i en nyproduktion, som du vill skapa en mer gedigen känsla i.
Du kanske är intresserad av byggnadsvård men har insett att köket inte går att restaurera, och letar nu efter ett tidsenligt kök till din bostad. Istället för att låta en snickare platsbygga ett nytt kök så kan du enkelt komponera ihop ditt kök med hjälp av våra moduler som går att anpassa, resultatet blir därför platsbyggt.     Våra kök har en klassisk design men med moderna funktioner. Mjukstängande lådskenor, möjlighet att ha integrerade vitvaror och det går enkelt att bygga en köksö med hjälp av våra moduler. Vi målar våra kök med linoljefärg från Selder & Co och allt görs för hand. Med våra kök kommer du så långt ifrån maskintillverkade spånkök sprutmålade med plastfärg du kan komma! Välkommen in i vår värld där kärleken till äkta hantverk och kvalité är av högsta prioritet!
Marta_Vargas_Skandinaviska_Shakerkok_3

Luckor och lådfronter i våra shakerkök är infällda – de ligger i liv med stommen. Det blir därför en distans mellan luckorna, vilket bidrar till ett stramt och vackert intryck.
Våra shakerkök, liksom shakerstilen i allmänhet, saknar onödiga sirligheter och krusiduller. Det är stilrent och avskalat. Köksluckor, fronter och skåpssidor är handmålade med linoljefärg, vilket bekräftar det fina hantverk som ligger bakom köket.

Vi bygger alltid kök för hand av massivt trä och handmålar våra köksluckor och fronter med linoljefärg. Inga spånskivor eller mdf någonstans. Det gäller även våra vackra 1920-talskök. Förutom rundade profiler vid speglarna så är skåpstommarna smäckrare och det finns vackra speglar på täcksidorna. Välj till vitrin i något av väggskåpen för att få till pricken över i.

Vi presenterar vår senaste tillskott: vårt moderna samtida kök, tillverkat helt för hand i massivt premiumträ. Designat med både funktionalitet och stil i åtanke, är detta kök med sina sömlöst eleganta och rena linjer tillsammans med värmen och skönheten i ek, en oslagbar kombination. Varje modul är noggrant tillverkad av våra skickliga hantverkare, vilket säkerställer att varje detalj är perfekt utformad.