Beställ
broschyr
×

Ett mörkblått kök på Swedenborgsgatan i Stockholm

Ett mörkblått kök på Swedenborgsgatan i Stockholm

När Petter och Molly, och deras dotter på fyra månader, flyttade in i sin nya sekelskifteslägenhet på Södermalm i Stockholm stod ett sprillans nytt SHAKERKÖK och väntade på dem. Lägenheten på 100 kvm, fördelat på tre rum och kök, huserade tidigare ett 70-talskök som hade sett sina bästa dagar.

Köksinspiration blått Kök på Mariatorget från Skandinaviska Shakerkök 1

– Det var ingen tvekan när vi köpte lägenheten om att köket behövde renoveras, berättar Petter. Visserligen var köket mysigt men det var gammalt och rejält slitet. Så vi bestämde oss för att det var bäst att riva ut allt och börja helt på nytt.

Genom bekanta fick familjen information om SKANDINAVISKA SHAKERKÖK och efter att ha tittat igenom hemsidan och fått hjälp att rita upp sitt nya kök bestämde de sig för att slå till.

“VI KÄNDE ATT ETT SHAKERKÖK PASSADE VÅR LÄGENHET STILMÄSSIGT”

I denna video visas hur köket hos Molly och Petter ritades.

 

– Vi kände att ett Shakerkök passade vår lägenhet stilmässigt och både Molly och jag tilltalas mycket av att ha ett kök som känns gediget och vackert.

SMÅ JUSTERINGAR

Familjens nya Shakerkök har fått inta samma plats som det tidigare köket, med bara några mindre justeringar och ett tillskott i form av en diskmaskin.

– Att få in en diskmaskin kändes viktigt och det gjorde att vi fick ändra lite i placeringen av bänkskåpen. Skandinaviska Shakerkök hjälpte oss med ändringarna och idag är vi jättenöjda med planeringen av köket.

Den beiga bänkskivan i travertin bryter av snyggt mot det mörkblåa köket. Porslin och koppar är placerade på vita öppna hyllor vilket skapar en ren och luftig känsla.

Knopparna i trä är målade i samma färg som luckorna, och de valde en blandare av märket Dornbracht.

Installationen gjordes av en hantverkare som de fått rekommenderad av vänner.

I köket finns även ett matsalsbord där familjen planerar för trevliga middagsbjudningar framöver.

– Ännu har det inte blivit så många middagar eftersom vi är relativt nyinflyttade och har en liten bebis men det är definitivt något vi ser fram emot.

“DET KÄNDES ALDRIG SOM ETT HINDER ATT VI INTE HADE SETT KÖKET I VERKLIGHET INNAN VI BESTÄLLDE”

Köpa kök på nätet?

Att köpa ett kök via internet utan att ha sett det live var inget som bekymrade Petter och Molly.

– Vi är rätt vana att handla över nätet så för oss kändes det aldrig som ett hinder att vi inte hade sett köket i verklighet innan vi beställde.

HEMSIDANS beskrivningar och bilder gav oss den information vi behövde och om det var något vi undrade över så kontaktade vi dem för att diskutera. För oss har hela processen varit väldigt enkel och vi är mycket nöjda med resultatet.

__

Se fler bilder på köket HÄR.