Beställ
broschyr
×

Färg & Olja

Linoljefärg och linolja

- FÄRGSKALAN

Våra köksluckor målas med linoljefärg för hand med pensel i snickeriet. Vi använder linoljefärg, tillverkad av SELDER & CO. .

Linoljefärg är känslig för basiska ämnen. Därför ska man undvika rengöringsmedel med pH över 7 (till exempel såpa ska undvikas). Syror är OK, men inte basiska/alkaliska ämnen eftersom de löser upp linoljan.

Den linoljefärg som vi använder har en halvblank yta som är lätt att hålla ren. Färgen är relativt blank när den är nymålad, för att sedan mattas ner under de första månaderna.

Färgskalan i shakerkök är hämtad ur shakerrörelsens kärlek till naturen. Shakeranhängarna gjorde sina färger av olika leror, vilket inspirerat dagens färgpaletter.

Vi har valt ut sju baskulörer som alla stämmer bra överens med shakerestetiken. Du kan även välja en egen kulör mot en mindre extrakostnad.

För att se hur en färg kommer se ut hemma hos dig så rekommenderar vi att man målar upp en yta i rummet där köket ska stå. Få tag i önskad nyans, hitta din närmsta återförsäljare av Selders linoljefärg: Selder/Återförsäljare

- Eget färgval

Du kan välja en egen kulör av mot en mindre extrakostnad. Kontakta oss med önskad färgkod så återkopplar vi om färgen fungerar.

Vit Linoljefärg Skandinaviska Shakerkök

- Oljade insidor

Våra skåp oljas med linolja på insidan, men om du önskar ett ljusare utseende så kan du välja till vitoljade insidor mot en mindre extra kostnad. Meddela oss i slutskedet av din beställning så ordnar vi detta!

- Vilka val har våra kunder gjort? Kolla här: