20-talskök

Smäckra skåpstommar och vacker vitrin

Vi bygger alltid kök för hand av massivt trä och handmålar med linoljefärg. Det gäller även våra 20-talskök. 20-talsköket bygger på samma strama linjer som shakerkök men flirtar lite mer med 1920-talet. T ex genom att ha rundade profiler vid speglarna, smäckrare skåpstommar (20 vs 30 mm) och speglar på täcksidorna. 20-talsskåpen har till skillnad från shakerskåpen infälld sockel. Vi rekommenderar ett vitrinskåp över vaskskåpet.

Börja planera ditt 20-talskök redan idag

Om du vill rita upp ditt 20-talskök så går det bra att använda vårt ritprogram. Det hittar du här. Dock är ritprogrammet i nuläget endast anpassat för våra shakerkök, 20-talsköken kommer att läggas till inom kort. Men skåpmåtten är de samma. Tre saker skiljer. Vitrinskåpet över vask-skåpet är grundare och lägre för att skapa “liv” (se bilder). Skåpet med utdragslådor har fem lådor (istället för tre som shakerköket) och sockeln är obruten och infälld på 20-talsköket. Detta framgår inte i ritprogrammet än så länge, men vi jobbar på det.

Vill du ha svar på några ytterligare frågor kring vårat 20-talskök så går det bra att kontakta Johan på johan@skandinaviskashakerkok.se