fbpx
Beställ
broschyr
×

Bilder

BILDER

Se mer av våra shakerkök och 1920-talskök! Här kommer bilder från några kundkök samt bilder från vårt showroom i Malmö. Titta, inspireras och njut!

För mer härligt bildmaterial, glöm ej att följa med oss på instagram

@skandinaviskashakerkok 

OXIE EKOBY / MALMÖ

Utanför Malmö i Oxie, i en idyllisk ekoby, hittar vi detta fina, gröna shakerkök i vår baskulör Antikgrön ( NCS S-4005-G50Y). Köket är fotograferat en sommardag och de har många härliga fönster, så färgen upplevs en väldigt ljus på dessa bilder. De har gjort en special-lösning när det kommer till deras köksö, på baksidan finns två utdragslådor – perfekt för ritblock och pennor till deras barn så att de kan sitta där och rita medan föräldrarna lagar mat. Bänkskivan är av grön granit “Verde Maritaca” från Italien (från företaget Onestone). Diskhoarna kommer från Franke och blandarna från Nivito. Handtag och krokar kommer från Byggfabriken.

Showroom 4

Det senaste tillskottet till vårt showroom består av vårt nya 1920-talskök. Porslinshon och blandaren kommer från Franke Sverige

Kulören är Sommarsand (NCS S-1505-Y10R).

Bänkskiva kommer från House Of Design och är av Carraramarmor.

Jönköpings Tändsticksfabrik

I Jönköpings tändsticksfabrik har Katrin Bååth sin ateljé där detta fina shakerkök står på plats. Katrin är en av våra återförsäljare så om man har vägarna förbi går det bra att boka in ett besök för att se köket. 

Golvet kommer från Östersjösten, vitvarorna från Bertazzoni och beslagen är från Buster & Punch. Köket är målat i kulören Sommarsand (NCS S-1505-Y10R) och kommer från Selder & Company. Marmorskivan samt diskhon kommer från House of Design.

För mer inspiration, besök: katrinbaath.se 

Foto: Dayfotografi 

Allmänna Vägen

I Göteborg hittar vi detta korridorsformade shakerkök. Kylskåpet, diskmaskinen och ugnen är integrerade. Några av lådorna har bestickinsatser med rundade avdelare. 
Köket är målat i en av våra baskulörer, Dimgrå (NCS S-1502-G50Y).
Bänkskivan är av Ek och har även en rostfri del kring vasken.
Vill du veta mer om hur gick det till när detta kök planerades? Läs mer här: SEKELSKIFTESKÖK I MAJORNA

Midsommarkransen

På Midsommarkransen i Stockholm finns denna härliga lägenhet med fint ljusinsläpp. Shakerköket består bland annat av en köpmansdisk som gränsar mot vardagsrummet, vilket blir en fin och praktiskt rumsavdelare som tillför en arbetsyta där du kan arbeta och samtidigt ha överblick över rummet. Bestickinsatser av massiv furu. Alla insidor är behandlade med linolja.
Hyllorna har kunden fixat själva och kommer från Norrgavel. Även bänkskivan har kunden köpt separat och kommer från IKEA (Oxsten). Blandaren kommer från Tapwell.
Kulören är Vintervit (NCS S-0500-N)

BAGARMOSSEN

Hemma hos “BLOGGA I BAGIS” finns detta mörkgröna (NCS S-6005-G50Y) shakerkök i vinkel med köksö.
Bänkskiva i terazzo från HOUSE OF DESIGN.
Om du vill se mer från köket så finns ett blogginlägg hos Blogga i Bagis, läs här: “Nu är köket klart!”.

Showroom 1

Vårt första utställningskök i vår lokal på Fersens väg i Malmö. 
Shakerköket består av sju moduler, och en fristående gasspis från Bertazzoni. I lådorna finns insatser för knivar och kryddor. I skafferiskåpen finns utdragslådor (med sinkade hörn).

Färgen är vår Dimgrå (NCS S-1502-G50Y). Och bänkskivan är i kalksten från Östersjösten

LYNGBY

I skånska Lyngby finns detta stora shakerkök med köpmansdisk.
Färg: Vintermossa (NCS S-1005-G40Y)
Bänkskiva i ek, rostfritt och sten. Köpmansdisken blir en fin avgränsare mot matgruppen men även som praktisk förvaring.

Showroom 2

U-format shakerkök, med köpmansdisk som köksö. Målat i Antikgrön kulör (NCS S-4005-G50y). Integrerad diskmaskin.
Rostfri diskbänk, 20 mm, och blandare från Franke. Beslag från Beslag Design.
Ekbänkskivor med fullängdslameller, behandlade med linolja.
Handtag i mässing, samt träknoppar i ek på köpmansdisken.

Klintens Väg

I ett 20-talshus på Kungsladugård i Göteborg bor Liselotte och Johan. Huset är renoverat i tidstypisk stil, där ett shakerkök passar perfekt. Läs mer om deras kök HÄR.  (Kulören heter NCS S 3010-B)

Showroom 3

Shakerkök i form av ett pentry, 120 cm brett, bestående av ett vaskskåp och ett skåp för inbyggnadskyl. Öppen hylla, 80 cm, på väggen.
Bänkskiva i carraramarmor.
Blandare och diskho från Franke.
Kulören är Skymningsblå (NCS S-6010-R90B).

UNDERSTENSHÖJDENS EKOBY / STOCKHOLM

Johanna och Mattias bor i understenshöjdens ekoby utanför Stockholm, och där finns detta stora vinkelkök. Målat i kulören Vintermossa (NCS S-1005-G40Y) och med rostfri bänkskiva samt skivor i massiv ek. Överskåpen har dubbla luckor och går hela vägen upp till taket. I bänkskåpen finns utdragslådor och hörnskåpsutdrag.
Läs historien om deras kök här: “Hållbart shakerkök i Ekobyn“.

S:t Knut

I en 20-talsfastighet på S:t Knut i Malmö bor NILS OCH SOFIA. Köket är enkelt och sparsmakat: Integrerat kyl- och frysskåp samt diskmaskin, och på väggarna en mix av öppna hyllor och väggskåp.
Bänkskivor av massiv ek, samt rostfri diskbänk.
Kulören är “Antikgrön” (NCS S-4005-G50Y (OBS! Färgen upplevs mörkare i verkligheten än på bilderna).
Och som pricken över i:et: Vackra handtag av mässing.

Håkanstorp

I ett egnahemsområde i Malmö finns detta minimalistiska kök. Här bor PÄR med familj, som valde en vacker blågrå kulör: NCS S-6502-Y.
Istället för väggskåp har de valt öppna hyllor, och för att ändå ha bra förvaring så har de en stor skänk, bestående av sex skåp med en marmorskiva emellan.

Swedenborgsgatan

På Södermalm i Stockholm finns denna sekelskifteslägenhet. Köket är litet och enkelt – bara fem skåp. Bestickinsatser av massiv furu. Alla insidor är behandlade med linolja. Hyllorna och fläktkåpan har kunden fixat själva. 
Bänkskivan är av travertin.  Kulören är NCS S-7502-B.
Vill du veta mer om hur köket kom till, och om människorna som bor där? LÄS HÄR.

- Behöver ni pressbilder?

Maila GINA@SKANDINAVISKASHAKERKOK.SE och meddela vad du behöver så skickar vi högupplösta bilder.

Mer inspiration?