Beställ
broschyr
×

Kostnadsfritt. Fylld med inspiration och många smarta tips. Tillgänglig på svenska och engelska.

Marta_Vargas_Skandinaviska_Shakerkok_3

Luckor och lådfronter i våra shakerkök är infällda – de ligger i liv med stommen. Det blir därför en distans mellan luckorna, vilket bidrar till ett stramt och vackert intryck.
Våra shakerkök, liksom shakerstilen i allmänhet, saknar onödiga sirligheter och krusiduller. Det är stilrent och avskalat. Köksluckor, fronter och skåpssidor är handmålade med linoljefärg, vilket bekräftar det fina hantverk som ligger bakom köket.

Vi bygger alltid kök för hand av massivt trä och handmålar våra köksluckor och fronter med linoljefärg. Inga spånskivor eller mdf någonstans. Det gäller även våra vackra 1920-talskök. Förutom rundade profiler vid speglarna så är skåpstommarna smäckrare och det finns vackra speglar på täcksidorna. Välj till vitrin i något av väggskåpen för att få till pricken över i.

Vi presenterar vår senaste tillskott: vårt moderna samtida kök, tillverkat helt för hand i massivt premiumträ. Designat med både funktionalitet och stil i åtanke, är detta kök med sina sömlöst eleganta och rena linjer tillsammans med värmen och skönheten i ek, en oslagbar kombination. Varje modul är noggrant tillverkad av våra skickliga hantverkare, vilket säkerställer att varje detalj är perfekt utformad.

Vad kostar ett kök?

Det är väldigt enkelt att få en prisuppgift för vad ditt nya kök skulle kosta, allt finns i vår Köksplanerare. Det är ett enkelt och roligt verktyg som hjälper dig att snabbt få en bild av ditt nya kök. Samtidigt som du ser priset för skåpen.

LINOLJEFÄRG

Våra shakerkök och 1920-talskök målas med linoljefärg för hand med pensel i snickeriet. Vi använder linoljefärg, tillverkad av SELDER & CO. 

Vi har valt ut nio baskulörer. Du kan även välja en egen kulör i form av en officiell färgkod mot en mindre extrakostnad.

Färgprov kan du få i slutskedet av din beställningsprocess. Är du nyfiken i tidigt skede? Köp en provburk i önskad nyans och måla upp på en något större yta. Hitta din närmsta återförsäljare av Selders linoljefärg här: Selder/Återförsäljare

Vill du läsa mer om linoljefärg? Se här: “Varför målar inte alla med linoljefärg?”

FÄRGSKALAN

Köksinspiration vitt shakerkök med köksö Marta Vargas från Skandinaviska Shakerkök
Tidlös design

Vi gillar skandinavisk design. Därför har vi gjort en skandinavisk tolkning av den klassiska shakerstilen: Massiva träkök med Infällda luckor, synliga gångjärn och öppna hyllplan. Målade med linoljefärg. Tack vare dess enkelhet är det en tidlös design – den fungerar utmärkt i såväl äldre hus och lägenheter som nybyggda bostäder.

Köksinspiration blågrått kök på Håkanstorpsvägen 2 Skandinaviska Shakerkök
Hållbart

Vi tror på hållbarhet. Genom att kombinera en estetik som håller med naturliga material så blir våra kök hållbara ur alla aspekter. Eftersom ett massivt träkök håller mycket längre än ett spånskivekök så är det också mer hållbart för din ekonomi. Ett kök som håller är en god investering. Tröttnar du på färgen kan du relativt enkelt måla om köket eftersom köksluckorna är målade med linoljefärg.

Vitoljade insidor låda Skandinaviska Shakerkök
Moderna funktioner

Våra lådor löper på moderna dämpade skenor med fullutdrag. Diskbänkshöjden är modern standard (90 cm). Skåpens insidor kan kompletteras med alla tänkbara smarta förvaringslösningar: utdragslådor, karusell för hörnskåp, avdelare för bestick, med mera.

Mörkblått Kök från Skandinaviska Shakerkök 2
Helhetstänk

Våra kök bygger på ett modulsystem som i slutändan känns platsbyggt eftersom du kan justera skåpens mått samt lägga till passbitar. Skåpen har noga avvägda proportioner och detaljer. Och om standardmodulerna inte skulle stämma med dina mått, så specialbygger vi skåp som passar.

Massivt Trä Skandinaviska Shakerkök
Massivt trä

Våra massiva träkök har fronter och luckor i ask och kvistfri furu i stommarna. Det är ett makalöst vackert material som håller i generationer. Massivt trä är en bra affär räknat över sin livslängd, för både dig och miljön.

Penseldrag på skåpslucka av linoljefärg från Skandinaviska Shakerkök
Handbyggt

Våra kök byggs för hand i ett mindre finsnickeri i Litauen. Fingertoppskänslan är viktig när träet ska sammanfogas och bli vackra möbler. Köken målas för hand med linoljefärg. Många efterfrågar platsbyggda kök, och tack vare att det byggs och målas för hand så kan vi anpassa skåpen så att köket blir som platsbyggt. Vår övertygelse är att när ett kök byggs på detta vis håller det för både tidens tand och ögats slitage.

Designa ditt kök

Med hjälp av ritprogrammet tas en första ritning fram. Du får nu ett ungefärligt pris på vad ditt nya kök kommer kosta. (Ett normalstort kök kostar vanligtvis omkring 160 000 kr, exkl. bänkskivor och vitvaror.)

Rita upp ditt kök med hjälp av vår köksplanerare

Använd en dator för att använda vår köksplanerare.

Skiss Kök hos Skandinaviska Shakerkök

Modulsystem och skräddarsytt

Våra kök är baserade på ett modulsystem med stor variation. Om modulerna ändå inte räcker till och det behövs specialanpassningar så fixar vi det också. De flesta skåp kan du enkelt ändra måtten på i vår köksplanerare!

Ritning skåp fronter Skandinaviska Shakerkök

INSTAGRAM

Följ oss på instagram @skandinaviskashakerkok för att ta del av de senaste nyheterna och en mängd bilder för inspiration!